Първоначално публикувано от momo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с оборотите
Collapse
X
-
Има и още нещо, сега се сетих. Долу на клапата от към жилото има едно винче. То трябва да е в полочение така, че да не държи клапата за въздух отворена когато колата не е на контакт. Служи само за да не се запецва клапата като се затвори рязко - фактически трябва да я държи затворена, но на границата на отварянето. Дано ме разбрахте
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеАдаптациата е изключваш всички консуматори, даваш на контакт за 90 сек. изключваш от контакт и си готов. Без да палиш и пипаш каквото и да било докато си на контакт. Дори и СД-то изкл
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеИма и още нещо, сега се сетих. Долу на клапата от към жилото има едно винче. То трябва да е в полочение така, че да не държи клапата за въздух отворена когато колата не е на контакт. Служи само за да не се запецва клапата като се затвори рязко - фактически трябва да я държи затворена, но на границата на отварянето. Дано ме разбрахте
Това винтче е настроено фабрично и е залепено и капсоловано. То не се пипа никога! Ама никога! Развърти ли се това винтче крааай. Изобщо повече забрави да заработи стабилно на празен ход тая кола.
Колега Stranger65. Ще те помоля да не пишеш неща в които не си сигурен. И най-вече такива които заблуждават останалите които търсят помощ. Въздържай се от коментари, помисли преди да пишеш нещо. заблуждаваш хората с постовете си и в един момент когато попиташ нещо ще ти се отвърне със същото!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМхм... добре.Last edited by KirilSol; d.m.y г., 16:25.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМхм... разбрахме те. Ти го развърти това винтче пък да видим после как ще го регулираш точно.
Това винтче е настроено фабрично и е залепено и капсоловано. То не се пипа никога! Ама никога! Развърти ли се това винтче крааай. Изобщо повече забрави да заработи стабилно на празен ход тая кола.
Колега Stranger65. Ще те помоля да не пишеш неща в които не си сигурен. И най-вече такива които заблуждават останалите които търсят помощ. Въздържай се от коментари, помисли преди да пишеш нещо. заблуждаваш хората с постовете си и в един момент когато попиташ нещо ще ти се отвърне със същото!
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеНаистина ли мислиш, че е толкова просто?
Например за адаптацията на Перманента ми трябва да изключа минусовата клема на акумулатора за малко, след което да карам колата в различни режими половин час мисля че беше, след което да я оставя половин час на празен ход. Това е четено в сервизното описание от АлфаРомео
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМхм... разбрахме те. Ти го развърти това винтче пък да видим после как ще го регулираш точно.
Колега Stranger65. Ще те помоля да не пишеш неща в които не си сигурен. И най-вече такива които заблуждават останалите които търсят помощ. Въздържай се от коментари, помисли преди да пишеш нещо. заблуждаваш хората с постовете си и в един момент когато попиташ нещо ще ти се отвърне със същото!
Но прблем с парзния ход нямам.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениевярно че е заводска настройка но мойто съм го въртял преди две години когато изчистил дросела и оборотите взеха да се колебаят на място между 1500 и 700 (ощше незнаех че се налага адаптациа. Но по принцип пробвах да го отвия и с колкото го бях отвил с толкова го върнах.
Но прблем с парзния ход нямам.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от voxich Покажи съобщениеимам страшен проблем с оборотите!!! трагвам 1ва 2ра 3та сичко си е ок,изклучвам от скорост и започват да играят оборотите от 0 до 2 хиляди и така докато не спра на място!!! Карах така няколко седмици но вече започва да ми загасва колата в най неподходящите моменти!!! Който може да ми помогне да пише плс.alfa 156jtd sportwagon
Comment
-
Прочетох тази и другата подобна тема отново и в мен възникнаха два въпроса; тези които са с прекъснат кабел 15 оборотите играят ли отново? Когато работи климатика успокояват ли се оборотите или не? Аз установих, че когато отрязах пин 15 оборотите се оправиха, но не категорично понякога пак се колебаеха, но съвсем малко и не ми правиха впечатление. От като майстора ми обърна внимание забелязвам, че наистина оборотите ми започват да играят при включен климатик, спра ли го проблема се пооправя. Но вържа ли пин 15 става съвсем зле. Странното е , че повечето колеги казват, че оборотите се клатят само в движение- моята клати и когато спра и след няколко секунди се оправят.
Тъй като в неделя заминавам във Варна по служба за седмица, искам да попитам колегите които са от там. Има ли оторизиран сервиз в автоцентъра на Алфа?SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПрочетох тази и другата подобна тема отново и в мен възникнаха два въпроса; тези които са с прекъснат кабел 15 оборотите играят ли отново? Когато работи климатика успокояват ли се оборотите или не? Аз установих, че когато отрязах пин 15 оборотите се оправиха, но не категорично понякога пак се колебаеха, но съвсем малко и не ми правиха впечатление. От като майстора ми обърна внимание забелязвам, че наистина оборотите ми започват да играят при включен климатик, спра ли го проблема се пооправя. Но вържа ли пин 15 става съвсем зле. Странното е , че повечето колеги казват, че оборотите се клатят само в движение- моята клати и когато спра и след няколко секунди се оправят.
Тъй като в неделя заминавам във Варна по служба за седмица, искам да попитам колегите които са от там. Има ли оторизиран сервиз в автоцентъра на Алфа?
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМен ме интересува този които поддържа гаранционните автомобили на бул. "Вл. Варнинчек" . И някои дали го е посещавал. Би трябвало да знаят за проблема- 156 цата не е чак толкова стара.
Имат Екзаминер и добър диагностик.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМен ме интересува този които поддържа гаранционните автомобили на бул. "Вл. Варнинчек" . И някои дали го е посещавал. Би трябвало да знаят за проблема- 156 цата не е чак толкова стара.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment